Hartige taarten bakken in de Airfryer was nog nooit zo makkelijk!

Met een quiche zit je eigenlijk altijd goed. Hartige taarten kan je naar gelang vullen met je favoriete ingrediënten, waarna je hem alleen nog maar hoeft af te bakken. Wanneer je een hartige taart maakt met meerder soorten groenten, dan is het slim om deze eerst even voor te bakken zodat het overtollige vocht eruit wordt gebakken.
Wij laten in dit recept zien hoe je een quiche Lorraine maakt met paprika.

Airfryer accessoires

Ingredienten

• bladerdeeg
• spekjes
• paprika
• ui
• 3 eieren
• 150 gram crème fraîche
• zout & peper
• paneermeel
• geraspte kaas

Bereidingswijze

• Snijd de paprika en ui in kleine stukjes.
• Doe de paprika, ui en spekjes en een bakvorm en bak deze in een voorverwarmde Airfryer voor circa 6 min op 180 graden.
• Meng de eieren samen met de crème fraîche en breng op smaak met peper & zout en/of andere favoriete kruiden
• Bekleed de bakvorm met bladerdeeg, prik enkele gaatjes op de bodem en bedek met een laagje paneermeel.
• Bedek de bakvorm met het spekjesmengsel, strooi wat kaas over het mengsel en giet het eiermengsel in de bakvorm.
• Strooi als laatste wat kaas over de bovenkant en bak de hartige taart voor circa 35 minuten op 165 graden.

BEKIJK NOG EENS DE ONDERSTAANDE VIDEO VOOR ALLE INSTRUCTIES

Airfryer kookboeken