Is een Airfryer een heteluchtoven? Verschil tussen Airfryer en oven

Tegenwoordig hoor en lees je heel veel over de Airfryer. Dit relatief nieuwe keukenapparaat wint steeds meer populairiteit onder de consumenten. Dit is natuurlijk niet zonder reden!

Meerwaarde?

Toch vragen mensen, die in het bezit zijn van een heteluchtoven, zich af of een Airfryer wel meerwaarde heeft? Wat is het verschil nou precies tussen een Airfryer en een oven?

Hier zit wel degelijk verschil in en dat merk je sterk met het dagelijks gebruik. Toch gebruiken de meeste mensen zowel de oven als de Airfryer, omdat beide apparaten zo hun voordelen hebben.

Het verschil tussen een heteluchtoven en een Airfryer(hetelucht friteuse)?

De Airfryer is een apparaat voor in de keuken dat ontwikkeld is door Phillips. Door middel van een spiraal wat heet wordt dankzij de hoge wattage kun je eten bereiden. De speciale techniek zit hem in de blazers en de daarbijhorende luchtcirculatie. Hierdoor wordt eten veel sneller rondom gaar.

Snelle bereiding

Omdat de Airfryer ook relatief compact is verwarmd deze, samen met de luchtcirculatie techniek, zeer snel voor. In veel gevallen hoef je de Airfryer niet eens voor te verwarmen. Afbakbroodjes bijvoorbeeld kun je in slechts 5 minuten krokant en goudbruin afbakken, zonder voorverwarmen! 

Kip laat zich ook perfect bereiden in de Airfryer. Met een zeer korte bereidingstijd geniet je snel van krokante kip. Dankzij het slimme vetafvoersysteem bevat de kip vaak ook nog minder vet dan wanneer standaard bereidt. 

Beide hebben bestaansrecht

Uiteraard is een oven veel groter qua inhoud en is dit meer geschikt voor grotere groepen. Maar de één sluit het ander niet uit. Want wanneer jij zowel een Airfryer als een oven hebt zul je zien dat je ze allebei gebruikt. Aangezien je met de Airfryer snel iets kunt bereiden zul je zien dat je deze in de praktijk meer gebruikt.