Wat kan er in een Airfryer? Bekijk hier veel mogelijkheden!

Je hoort de laatste al zoveel over de Airfryer, maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee. Wat kan er allemaal in een Airfryer? Er is heel veel mogelijk met dit wonderlijke apparaat. Bakken, grillen en stomen is allemaal geen probleem voor dit kleine keukenwonder. Wij laten jou zien wat wij allemaal bereiden in de Airfryer.

Airfryer friet

Eigenlijk kun je alle soorten friet klaarmaken in de Airfryer, verse uit de koeling of bevroren uit de vriezer. De verse frietjes uit de koeling hebben wel altijd een lepeltje olie nodig, maar komen daarna heerlijk krokant uit de Airfryer. Frietjes uit de diepvries zijn echt snel klaar en hebben ook geen extra olie nodig. Je kunt zowel gebruik maken van speciale Airfryer friet als gewoon de normale friet.

Aardappels uit de Airfryer

Friet is natuurlijk ook aardappel maar je kunt veel meer met aardappelproducten in de Airfryer. Verse aardappelschijfjes komen heerlijk krokant uit de Airfryer. Natuurlijk kun je ze ook zelf snijden van aardappelen, belangrijk is dan wel om ze eerst een half uur in koud water te weken en vervolgens af te drogen voor bereiden. Anders komt er teveel acrylamide vrij, welke een schadelijke stof is. Voor zowel aardappelschijfjes, aardappelblokjes en verse frietjes hanteer je een bereidingstijd van 12 – 15 minuten op 200 graden.

Je kunt ook een complete aardappel poffen in de Airfryer, dit kan eigenlijk nooit fout gaan. Daarnaast kun je ook heerlijke zoete aardappelfriet bereiden in de airfryer.

Airfryer snacks

Frikandellen, kroketten, bitterballen, mini snacks zijn allemaal te bereiden in de Airfryer. Belangrijk is wel om te weten dat je hier het beste Airfryer geschikte snacks voor kunt gebruiken. Deze komen er prachtig krokant en donker van kleur uit. De standaard frituur snacks kunnen wel in de Airfryer maar komen er bleek en slapper uit. Op een broodje maakt dit natuurlijk niet uit, maar zonder ziet het er niet heel smaakvol uit.

Ook andere snacks zoals diepvries loempia’s(ook de grote) en kaassoufles doen het erg goed in de Airfryer. Probeer zoveel mogelijk uit om jouw apparaat te ontdekken, het kan bijna nooit misgaan!

Vlees bereiden in de Airfryer

De Airfryer leent zich ook erg goed om diverse soorten vlees te bereiden. Zo kun je prima een biefstuk bereiden in de Airfryer met een perfecte garing. Karbonade en speklapjes doen het ook erg goed in de Airfryer, belangrijk is dan wel om een Airfryer spatdeksel te gebruiken tegen opspattend vet. Dit vet zorgt er anders voor dat jouw Airfryer gaat roken. Spatdeksel kun je via deze site kopen.

Ook grotere stukken vlees zoals een rollade of beenham komen lekker sappig uit de Airfryer. Maar wat dacht je van spareribs, braadworsten, gehaktballen, shoarma of zelfs een broodje hamburger? Ook deze producten bereidt je snel en simpel in de Airfryer.

Kip uit de Airfryer

Kip is natuurlijk ook vlees, maar daarnaast ook een veelzijdig stukje vlees met vele mogelijkheden. Je ziet na bereiding in de Airfryer ook nog eens hoeveel vet er uit zo’n kip komt. Hele kip, kippenpoten, kippenvleugels en kippendijen komen heerlijk mals en sappig uit het apparaat. Voor de bereidingstijden kun je gewoon op deze site even rondkijken, wij hebben vrijwel alle producten al getest in de Airfryer. Kipkrokantschnitzels van de supermarkt komen krokant, mals en lekker uit de Airfryer, zonder toegevoegd vet zoals boter of olie!

Vis

Onze ervaring is dat je vis prima kunt stomen in de Airfryer. Vul een folie pakketje met vis, groente en kruiden en stoom dit in 10 minuten gaar op 180 graden in de Airfryer. Dit gaat prima met zalm, witvis maar ook garnalen!

Ook is het mogelijk om diepvries vissticks in de Airfryer te bereiden, verse vissticks is nog lekkerder! Daarnaast kun je een tonijnsteak, kibbelingen en lekkerbekjes ook prima in de Airfryer bereiden. Bekijk hier een heerlijk zalm recept!

Groente uit de Airfryer

Je kunt ook perfect groente grillen in de Airfryer, zonder extra toegevoegd vet. Onze ervaring is dat groente er sappig, knapperig en lekker uit de Airfryer komt. Snij een mix van verschillende groentes en grill dit gaar in ons bekende Airfryer bakvorm. Een maiskolf laat zich ook prima bereiden in de Airfryer, klik hier voor een heerlijk recept!

Airfryer brood

Afbakbroodjes doen het echt heel goed in de Airfryer. Ze zijn sneller klaar dan in de oven en je hoeft niet eens voor te verwarmen. Je stel de Airfryer 20 graden lager in dan wat ze in de oven zouden moeten doen. Daarna bak je ze in de helft van de tijd af. Gemiddeld gezien bak je afbakbroodjes in 4-5 minuten krokant gaar op 200 graden in de Airfryer. Afbak croissantjes zijn in enkele minuten klaar en verse broodjes geef je ook nieuw leven in korte tijd.

Zelfs tosti’s en andere belegde broodjes laten zich perfect bereiden in de Airfryer. Dat laat ons kookboek Tosti’s en broodjes uit de Airfryer wel zien. Bekijk hier een aantal recepten(klik)

Omelet, pannenkoeken en quiches

Veel mensen met een Airfryer die weten niet dat je ook prima vloeibare dingen zoals beslag en eieren kunt bereiden in de Airfryer. Door middel van bepaalde Airfryer accessoires zoals het bakplaatje, bakvorm of de bakringen kun je prima een omelet of pannenkoekjes bereiden in de Airfryer. Wij maken ook wekelijks de lekkerste maaltijd quiches in onze Airfryer. Bekijk hier een aantal recepten!(klik)

Cakes, cupcakes en taarten

Wat veel mensen niet weten is dat je in een Airfryer perfect cupcakes en cake’s kunt maken. Het is wel handig om hier speciale Airfryer accessoires bij te gebruiken, want dan weet je zeker dat deze ook in jouw Airfryer passen. Op onze site vind je een uitgebreide collectie van allerlei Airfryer benodigdheden om zo het maximale uit jouw apparaat te halen.

Behalve dat bak je ook muffins, koekjes en complete taarten in dit wonderlijke apparaat. Bekijk hier een aantal heerlijke recepten! (klik)