De lekkerste sneeuwster met advocaat maak je gewoon lekker zelf in de Airfryer!

Deze klassieker kennen wij allemaal nog wel uit onze jeugd. Vaak werd deze gewoon gekocht uit de supermarkt diepvries en zelfs die smaakte altijd erg goed. Wist je dat zelf een sneeuwster maken helemaal niet moeilijk is? Combineer dit met originele Advocaat en je smaakpapillen zullen ontploffen.

Airfryer accessoires

Ingredienten

• 100 gram suiker
• 3-4 eieren (3 grote, 4 kleine)
• 75 gram bloem
• 25 gram maizena
• 200 milliliter slagroom (vloeibaar)
• 2 eetlepels poedersuiker
• 150 milliliter advocaat

Bereidingswijze

1. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Zeef de bloem en de maizena.
3. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en splits ze.
4. Klop het eiwit met de suiker stijf op(stevige pieken). De garde en de kom moeten vetvrij zijn.
5. Daarna voeg je stuk voor stuk de eidooiers toe, laat de keukenmachine(of jouw hand) op lage
stand draaien.
6. Spatel dan het bloemmengsel er doorheen totdat er een gladde massa ontstaat.
7. Doe het beslag in de vorm en bak deze op 160 graden, 30 minuten in de Airfryer.
8. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
9. Laat de cake afkoelen in de vorm, haal deze eruit en laat volledig afkoelen op een rooster.
10. Klop nu wat slagroom stijf met poedersuiker.
11. Snij de cake doormidden en verdeel de slagroom over de onderste laag, met een lichte bolling in het midden.
12. Verdeel dan de advocaat over de slagroom.
13. Snij de bovenste plak in, in acht punten maar niet helemaal tot de rand.
14. Leg de plak op de andere laag en druk lichtjes aan.
15. Laat deze een uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren royaal met
poedersuiker.

Airfryer kookboeken