Is eten uit de Airfryer lekker?

Is eten uit de Airfryer lekker? Dit is iets wat heel veel mensen zonder Airfryer zich afvragen. Wij zeggen volmondig, ja! Maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten en zullen er altijd mensen zijn die het vinden tegenvallen. Wij weten wel dat je met een Airfryer veel meer kunt dan alleen maar frituren.

Airfryer als vervanger voor de frituurpan?

Veel mensen kopen een Airfryer om de ouderwetse frituurpan te vervangen. Dit is ook waar de meeste mensen de Airfryer voor gebruiken aan het begin. De vraag die je kunt stellen: “Zijn snacks en friet lekker uit een Airfryer?”

Friet en snacks, zoals een frikandel en kroket, zijn zeker lekker uit een Airfryer. Al ligt het er wel aan welk soort friet en snacks je hiervoor gebruikt. Het kan namelijk sterk verschillen welke friet het wel en niet goed doet in jouw Airfryer. Tegenwoordig zijn de merken zo op Airfryer ingesteld dat de meeste frietjes perfect uit de hetelucht friteuse komen.


Het komt er dus op neer dat je misschien eerst een paar missers maakt voordat je de juiste resultaten boekt met jouw Airfryer. Dit is eigenlijk met veel gerechten zo omdat het middels een compleet nieuwe techniek bereidt wordt. Maar zodra jij precies weet wat jouw Airfryer wel en niet kan zal het vrijwel nooit meer misgaan!

Natuurlijk speelt er een kwestie van smaak ook nog mee en vinden andere mensen friet en snacks uit de frituur gewoon lekkerder. Zelfs dan haalt dit de voordelen van de Airfryer nog niet weg. Want op deze manier kun je afwisselen met gezondere snacks en frietjes, om vervolgens af en toe wat bij de snackbar af te halen.

Speciale Airfryer friet en snacks?

Je ziet tegenwoordig steeds meer Airfryer friet en snacks in de supermarkt verschijnen. Voor friet is dit eigenlijk helemaal niet nodig en de meeste snacks ook niet. Qua kleur worden Airfryer snacks wel mooier en vaak ook krokanter. Maar het belangrijkste is gewoon om zelf te testen.

Andere gerechten?

Kip laat zich echt perfect bereiden in de Airfryer en wij vinden het zelfs lekkerder dan uit de oven of in de pan. Kortere bereidingstijd en de kip komt er veel sappiger en malser uit. Zo is dat ook met andere stukken vlees, vis en zelfs groente. Brood bak je in mum van tijd af in dit kleine keukenwonder en is net zo krokant als uit de oven. Klik hier voor alle mogelijkheden met een Airfryer.