Welke Airfryer onderdelen, benodigdheden en accessoires heb je nodig?

Je hebt zojuist een Airfryer aangeschaft en begint jezelf een beetje te verdiepen in diverse recpeten op allerlei Airfryer Facebook groepen. Regelmatig kom je daar mensen tegen die Airfryer toebehoren gebruiken bij de bereiding van recepten. Jij vraagt je af of deze Airfryer onderdelen noodzakelijk zijn… herkenbaar?

Zo stroomt onze mailbox dagelijks vol met vragen omtrent Airfryer accessoires, benodigdheden en andere toebehoren.

Airfryer onderdelen geen noodzaak maar wel erg handig

Uiteraard kun je prima uit de voeten met een Airfryer zelf. Het ligt er natuurlijk ook aan welk type je hebt, want sommige merken hebben weer andere onderdelen. Toch is het altijd handig om een aantal Airfryer accessoires achter de hand te hebben. We zullen hieronder de meest gebruikte bespreken.

Airfryer bakplaat

Dit Airfryer onderdeel heeft een anti-aanbaklaag en je kunt deze zo in jouw Airfryer kunt zetten. Je kunt hier gemakkelijk eten in bereiden zonder dat jouw Airfryer helemaal vies wordt. Ook is het handig om bepaalde vloeibare dingen in te bereiden. Denk hierbij aan een omelet en pannenkoekjes. De Airfryer bakplaat is één van de populairste benodigdheden.

Ook past deze accessoire in vrijwel iedere Airfryer. De diameter is 20,5cm en er is ook een kleinere variant van 16,5cm.

Klik hier om de bakplaat te kopen.

Airfryer bakvorm

Omdat veel Airfryers slechts een rooster hebben is dit accessoire extreem populair. De bakvorm heeft een diameter van 19cm en is vrij diep. Hierdoor kun je er vrijwel wel alles in bereiden zonder dat jouw Airfryer vies wordt. Kipkluifjes, slavinken, gehaktballen en andere stukken vlees zijn geen probleem met dit Airfryer onderdeel. Ook gril je er gemakkelijk gemixte groenten in.

Klik hier om de bakvorm te kopen.

Airfryer spatdeksel

Vaak hoor je van mensen nog wel eens praten over een rokende Airfryer. Dit heeft te maken met het feit dat er vet vlees bereidt wordt in de Airfryer. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar doordat het vet opspat tegen het verwarmingsspiraal begint de Airfryer te roken.

Om dit probleem op te lossen is er een zogeheten spatdeksel uitgevonden voor de Airfryer. Deze is zeer gemakkelijk in gebruik en zet je zo over het te bereiden voedsel heen. De vet spatten zullen dan tegen de spatdeksel aankomen in plaats van het spiraal. Resultaat is een niet-rokende en schone Airfryer.

De spatdeksel heeft een breedte van 21cm. Je kunt dus zelf opmeten of deze in jouw Airfryer past.

Klik hier om de spatdeksel te kopen.

Complete Airfryer accessoires sets

In plaats van alles los te kopen kun je natuurlijk ook meteen een complete set aanschaffen. Op deze manier ben je in één keer klaar en kun je direct aan de slag. Complete sets bevatten vaak het bakblik, bakplaatje, diverse spring- en cakevormen en nog andere toebehoren.

Klik hier om Airfryer accessoires sets te kopen.

Het is dus zeker niet noodzakelijk om Airfryer toebehoren en onderdelen aan te schaffen. Maar wil jij het meeste plezier met een Airfryer beleven, dan is dit wel handig om te doen. Want op deze manier haal je het maximale uit de Airfryer! Ben jij op zoek naar inspiratie voor de Airfryer kijk dan even op onze site rond, hier staan genoeg recepten en allerhande informatie!