Luxe Airfryer Varkenshaas Gevuld met Brie, Honing en Walnoten.

Verwen jezelf en je gasten met dit gastronomische Airfryer recept dat de rijke smaken van brie, honing en walnoten combineert in een sappige varkenshaas, omhuld met Parmaham voor die extra smaakdimensie. Deze gevulde varkenshaas is het perfecte hoofdgerecht voor speciale gelegenheden of wanneer je zin hebt in een luxe diner thuis. Het beste deel? Met de Airfryer is dit gerecht verrassend eenvoudig te bereiden, terwijl je toch een indrukwekkend en smaakvol resultaat krijgt. Volg de stappen hieronder en bereid je voor op een culinair avontuur dat je smaakpapillen zal betoveren.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingrediënten:

  • 1 varkenshaas (ongeveer 500 gram)
  • 100 gram brie, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels honingmosterd saus
  • Handvol walnoten, grof gehakt
  • 100 gram Parmaham, in dunne plakjes

Bereidingswijze:

  1. Begin met het voorbereiden van de varkenshaas. Maak een diepe insnijding over de lengte van de varkenshaas om een ‘zakje’ te creëren, maar zorg ervoor dat je niet helemaal door het vlees heen snijdt.
  2. Smeer de binnenkant van de varkenshaas rijkelijk in met de honingmosterd saus. Dit zorgt niet alleen voor smaak, maar helpt ook om de vulling op zijn plaats te houden.
  3. Vul de opening in de varkenshaas met de plakjes brie en bestrooi met de grof gehakte walnoten. Druk de vulling lichtjes aan om ervoor te zorgen dat deze goed verdeeld is.
  4. Sluit de varkenshaas en wikkel de buitenkant volledig in met de plakjes Parmaham. De Parmaham zorgt voor een heerlijke zoutigheid en houdt de vulling tijdens het koken op zijn plaats.
  5. Plaats de gevulde en omwikkelde varkenshaas in het mandje van de Airfryer. Zorg ervoor dat het mandje niet te vol is, zodat de hete lucht gelijkmatig kan circuleren.
  6. Bak de varkenshaas in de Airfryer op 150°C voor ongeveer 25 minuten, of tot de varkenshaas volledig gaar is en de Parmaham mooi krokant. De exacte kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de varkenshaas en je specifieke Airfryer model.
  7. Haal de varkenshaas uit de Airfryer en laat het enkele minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen en het vlees extra mals wordt.

Serveersuggestie: Snijd de gevulde varkenshaas in plakken en serveer op een bedje van verse groene salade of naast een portie geroosterde groenten voor een compleet en evenwichtig gerecht. De combinatie van de romige brie, de zoetige honingmosterd, de knapperige walnoten en de zoute Parmaham zorgt voor een symfonie van smaken die elke fijnproever zal bekoren.

Geniet van dit luxe Airfryer gerecht dat bewijst dat je ook thuis een restaurantwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!