Karbonade uit de Airfryer in een handomdraai klaar!

De karbonade is een echte Hollandse topper en deze laat zich toevallig ook erg goed bereiden in de Airfryer. Karbonade uit de Airfryer is minder vet dan uit de pan en daarom ook een stukje gezonder. Je hoeft namelijk geen extra vet toe te voegen wat je normaal wel in een pan zou doen.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Karbonade is van zichzelf al best vet dankzij de vetrandjes. Deze smelten prachtig weg in de Airfryer waardoor je dus een heerlijk sappig stuk vlees overhoudt. Je kunt ervoor kiezen om een beetje bakpapier onder de karbonades te leggen, dit kan prima in een Airfryer. Dat zorgt ervoor dat het vet niet allemaal naar de onderkant druipt.

Zelf haal ik vlees altijd bij de slager omdat je dan een kwaliteits stuk vlees krijgt. Al hebben de supermarketen tegenwoordig ook erg goede karbonades. Zorg ervoor dat je vlees altijd een uur voor het koken uit de koelkast haalt. Daardoor komt het vlees op kamertemperatuur en is het bereiden van een karbonade in de Airfryer in mum van tijd gedaan. Combineer dit met wat aardappeltjes en groente en je hebt een heerlijke Hollandse maaltijd.

Ingredienten

Karbonades
Peper
Zout
Mosterd

Bereidingswijze

Smeer beide kanten in met mosterd
Laat dit 15 minuten marineren
Voeg net voor het bakken zout en peper toe
Masseer dit in het vlees
Bak de krabonades 8 minuten op 180 graden(halverwege even omkeren)

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!