Gebakken aardappel uit de Airfryer… Lekker krokant en veel minder vet!

Aardappelen horen echt bij Nederland en we doen er dan ook werkelijk van alles mee. We koken, poffen, bakken, frituren, pureren en raspen de aardappel. Wist je dat aardappel uit de Airfryer er eigenlijk altijd perfect uitkomt? Zonder extra vet toe te voegen tover je altijd krokante aardappels uit de Airfryer.

Leer in dit artikel alles over aardappelen uit de Airfryer, zowel diepvries als verse producten!

Diepvries aardappel producten in de Airfyer

Je kunt in de supermarkt genoeg aardappel producten voor in de Airfryer kopen. Naast de diepvries producten kun je ook de verse aardappel producten uit het koelvak gebruiken. Hierbij moet je denken aan aardappelschijfjes en aardappelpartjes, welke het ook erg goed doen in de Airfryer. Maar ook krieltjes, verse friet en hele pof aardappelen doen het ook erg goed in de Airfryer.

Je hebt ook producten in de diepvries die speciaal voor de Airfryer zijn gemaakt, of er staat een Airfryer bereidingstijd bij. Wanneer er geen Airfryer bereidingstijd bijstaat is een minuut of 12 – 14 minuten op 180 a 200 graden altijd wel voldoende. Kijk tussendoor gewoon even of het product al gaar en krokant is. Aardappel producten uit de diepvries moet je vooraf niet ontdooien.

Verse aardappel producten in de Airfryer

Diepvries aardappel producten kunnen rechtstreeks in de Airfryer en komen er dan heerlijk krokant uit. Bij verse frites die jij zelf van aardappelen snijdt loop je nog wel eens het risico dat je een slap resultaat krijgt. Maar daar is een trucje voor zodat je altijd krokante verse gebakken aardappelen uit de Airfryer haalt. Laat zelf gesneden friet, schijfjes, of blokjes altijd even 30 minuten weken in koud water. Droog daarna met wat keukenpapier en meng er een beetje olie doorheen. Zo krijg je altijd een krokant resultaat.

Vers gesneden aardappelproducten uit de koeling zijn al voorgeweekt en kunnen dus, na gemengd te zijn met wat olie, zo de Airfryer in.

3 recepten met verse aardappel voor in de Airfryer

Verse aardappel blokjes uit de Airfryer met bieslook en rozemarijn

De beste aardappelen die je kunt gebruiken voor in de Airfryer zijn Agria of Bintje. Deze zijn wat steviger en bevatten minder zetmeel dan andere aardappelen. Door teveel zetmeel worden gebakken aardappelproducten wat slapper. Onderstaande recept combineert een aantal heerlijke smaken die perfect passen bij aardappel.

Ingredienten:

  • Aardappels
  • Olijfolie
  • Rozemarijn
  • Bieslook
  • Zout

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes
  • Laat de blokjes een half uur weken in koud water
  • Dep ze droog
  • Meng met olijfolie, zout, rozemarijn en bieslook
  • Bak in 12 minuten krokant op 200 graden

Verse aardappelschijfjes uit de Airfryer

Naast blokjes kun je natuurlijk ook aardappelschijfjes snijden van een aardappel. Deze doen het ook erg goed in de Airfryer. Combineer de schijfjes met kruiden naar eigen smaak, slechts alleen zout is natuurlijk ook erg lekker.

Ingredienten:

  • Aardappels
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Zout

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijdt ze schijfjes
  • Laat de schijfjes een half uur weken in koud water
  • Dep ze droog
  • Meng met olijfolie, zout en paprikapoeder
  • Bak in 12 minuten krokant op 200 graden

Verse friet uit de Airfryer

Uiteraard kun je ook gewoon verse friet snijden van aardappelen. Hierbij kun je zelf bepalen hoe dik je de frietjes wilt hebben, dit is een persoonlijke voorkeur. Ook kun je bijvoorbeeld gebruik maken van aardappelkruiden, deze geven een hele lekkere smaak aan de Airfryer friet. Wij hebben in dit recept gekozen voor alleen zout.

Ingredienten:

  • Aardappels
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiding:

  • Schil de aardappels en snij deze in frietjes
  • Laat de frietjes een half uur weken in koud water
  • Dep ze droog
  • meng met wat olijfolie en zout
  • Bak ze in 12 – 14 minuten krokant op de 200 graden

Airfryer kookboeken

Bekijk nog meer heerlijke gerechten op ons Airfryertotaal Youtube kanaal!