Dit is superlekker: Airfryer Cheesedogs met een knapperige twist

Maak kennis met de ultieme snack voor elke gelegenheid: de Airfryer Cheesedogs! Deze heerlijke variant op de klassieke hotdog combineert de sappigheid van knakworsten met de smeuïgheid van gesmolten jonge kaas, allemaal omhuld in een krokant speklaagje. Bereid in de Airfryer voor extra gemak en een gezondere twist. Dit recept is perfect voor een snelle lunch, als traktatie tijdens het kijken van je favoriete sportwedstrijd, of als hit op je volgende feestje. Volg onderstaande stappen om deze onweerstaanbare cheesedogs te maken die zowel groot als klein zullen bekoren.

Bestel nu onze Airfryer kookboeken!De lekkerste Airfryer gerechten

10% korting speciaal voor jou met de code 'BOEK10'

Ingrediënten:

  • Knakworsten
  • Witte puntjes (kleine broodjes)
  • Jonge kaas, in blokjes
  • Spek, in plakjes
  • Sla, naar wens
  • Ketchup
  • Mosterd
  • Lente-ui, fijngehakt
  • Gebakken uitjes, voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Begin met het voorbereiden van de knakworsten. Snijd elke knakworst over de lengte open, maar zorg ervoor dat je niet helemaal door de worst heen snijdt. Creëer een soort ‘zakje’ waarin de kaas geplaatst kan worden.
  2. Vul de opening van elke knakworst met een blokje jonge kaas. Druk de kaas lichtjes aan zodat deze goed in de worst past.
  3. Neem een plakje spek en wikkel dit strak rond de gevulde knakworst, zorg ervoor dat de kaas volledig bedekt is en het spek de knakworst helemaal omsluit.
  4. Plaats de met spek omwikkelde cheesedogs in het mandje van de Airfryer. Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de cheesedogs blijft voor een gelijkmatige garing.
  5. Bak de cheesedogs in de Airfryer op 200°C voor ongeveer 7 minuten, of tot het spek knapperig is en de kaas heerlijk gesmolten.
  6. Bereid ondertussen de witte puntjes voor. Snijd ze open en leg op elk broodje wat sla naar keuze voor een frisse touch.
  7. Leg de warme cheesedog op het broodje met sla. Besprenkel elke cheesedog naar smaak met ketchup en mosterd.
  8. Garneer de cheesedogs met een beetje fijngehakte lente-ui en een royale hoeveelheid gebakken uitjes voor een extra knapperige en smaakvolle afwerking.

Serveersuggestie: Serveer je Airfryer Cheesedogs direct terwijl ze nog warm zijn, vergezeld van je favoriete side dishes zoals een frisse coleslaw of knapperige frietjes. Deze smeuïge en knapperige traktatie zal ongetwijfeld de show stelen bij elke maaltijd of bijeenkomst.

Laat je verrassen door de rijke smaken en texturen van deze eenvoudige, maar oh zo smakelijke snack. Een ware traktatie voor iedereen die houdt van een goede combinatie van kaas, vlees en brood, klaargemaakt in een handomdraai. Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!