Beenham uit de Airfryer in slechts 30 minuten op tafel!

De Airfryer kan gebruikt worden voor vrijwel alle soorten vlees. Wanneer je tussen onze recepten kijkt zie je een scala aan mogelijkheden. Je hebt eigenlijk helemaal geen oven of pan meer nodig voor vlees. Beenham bereiden in de Airfryer gaat dan ook echt meer dan prima en je hebt er bijna geen omkijken naar. Probeer dit heerlijke recept voor beenham uit de Airfryer.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Beenham is een ideaal stuk vlees wat lekker mager is en gemakkelijk te bereiden. Je kunt het bij het avondeten serveren en als je nog wat overhoudt kun je dit prima koud op een broodje serveren. Of je warmt de beenham weer even op in de Airfryer. Even ter attentie; per 100 gram heeft beenham slechts 99 calorieen, dat is evenveel als een mager stuk kip. Een speklap heeft al gauw 300 calorieen.

Let er op dat een beenham uit de supermarkt vaak al gepekeld is, dus dan hoef je geen extra zout te gebruiken.

Ingredienten

600 gram beenham
2 eetlepels mosterd
1 theelepel tijm
2 eetlepels honing
olijfolie
peper
zout(mits ongezouten beenham)

Bereidingswijze

Bestrooi de beenham met peper en eventueel zout
Meng de mosterd met de honing, olijfolie en tijm
Smeer de beenham met dit mengsel in
Laat dit een half uur marineren in de koelkast
Verwarm de Airfryer voor 180 graden
Bak de beenham 15 minuten op 180 graden
Draai om en zet de temperatuur op 165 graden en bak nog eens 15 minuten
Snij de beenham in om de gaarheid te controleren, deze moet zacht roze zijn
Laat vervolgens 5 – 10 min rusten zodat de sappen weer in het vlees trekken

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!