Amerikaans gehaktbrood snel gemaakt in de Airfryer

Gehaktbrood, ook wel Meatloaf genoemd, is een gerecht dat zijn oorsprong uit Amerika kent. Inmiddels is Meatloaf wereldwijd een populair gerecht. Wij laten in dit recept zien hoe je Meatoaf in de Airfryer kunt bereiden. Voor dit recept hebben wij de flexibele bakvorm gebruikt. Na het bakken kan je hierdoor het gehaktbrood makkelijk uit de bakvorm halen.

Airfryer accessoires

Ingredienten

• 700 gram gehakt
• 1 rode paprika
• 1 ui, fijngesneden
• 2 tenen knoflook
• klein potje tomatenpuree
• ei
• gehaktkruiden
• paneermeel
• barbecuesaus

Bereidingswijze

• Snijd de paprika fijn en doe in een blender samen met de knoflook, tomatenpuree en ei en mix tot een gladde massa.
• Voeg het paprikamengsel aan het gehakt samen met de gehaktkruiden en de ui.
• Meng het gehakt en voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot het vlees aanvoelt als een stevige massa.
• Vul de bakvorm met gehakt en bak deze in een voorverwarmde Airfryer voor circa 25 minuten op 165 graden.
• Smeer de bovenkant van het gehaktbrood in met barbecuesaus en bak nogmaals voor circa 5 minuten op 200 graden.
• Laat het gehaktbrood afkoelen en haal voorzichtig uit de flexibele bakvorm.

BEKIJK NOG EENS ALLE INSTRUCTIES IN DE ONDERSTAANDE VIDEO

Airfryer kookboeken