Aardappel producten komen keer op keer perfect uit de Airfryer. Je moet alleen weten hoe je het moet bereiden. Aardappelschijfjes kun je dus ook heel goed klaarmaken in de Airfryer. Er is wel een verschil tussen voorgekookte, verse aardappelschijfjes en diepvries aardappelschijfjes. In dit artikel leren wij jou alles over gebakken aardappelschijfjes uit de Airfryer!
Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!
Verse aardappelschijfjes Airfryer
Met verse aardappelschijfjes bedoelen wij rechtreeks vanaf de aardappel gesneden. Verser ga je dus echt niet vinden. Dit is ook meteen de ‘moeilijkste’ manier. Omdat ze zo van de aardappel af komen moet je een aantal handelingen toepassen omdat je ze anders niet lekker krokant krijgt. Volg dus deze stappen:
- Schil de aardappelen en snij er 0,5cm dikke schijfjes van.
- Week de aardappelschijfjes een half uur in koud water.
- Giet ze af en dep droog met een schone theedoek.
- Meng de schijfjes met wat olie.
- Bak de aardappelschijfjes 15 minuten op 150 graden.
- Haal ze eruit en meng ze met kruiden naar keuze in een kom.
- Vervolgens bak je de schijfjes 10 – 14 minuten op 180 graden in de Airfryer.
- Nu komen ze er lekker krokant uit.
Voorgekookte aardappelschijfjes Airfryer
Deze variant aardappelschijfjes vind je in het koelvak bij de supermarkt. Deze voorgesneden en voorgekookte schijfjes zijn ideaal omdat je ze niet eerst hoeft te weken in water. Meng ze met wat olie en bak ze vervolgens 14 – 8 minuten op 180 graden af, afhankelijk van de hoeveelheid. Tussendoor schudden is altijd aan te raden.
Aardappelschijfjes uit de diepvries
In het vriesvak van de supermarkt vind je diepgevroren aardappelschijfjes. Op veel verpakkingen staat slechts de bereiding voor in een pan, frituur of oven. Maar dit type kun je ook perfect bereiden in de Airfryer. Meng de schijfjes met een beetje olie en bak deze vervolgens 15 minuten op 200 graden af in de Airfrter. Ze komen er heerlijk krokant uit!