Pizza Loempia’s: Een hemelse snack uit de Airfryer!

Maak kennis met een innovatieve draai aan twee wereldberoemde snacks: de pizza en de loempia. Deze Pizza Loempia’s uit de Airfryer combineren de hartige vulling van een klassieke pizza met het knapperige jasje van een loempia. Perfect voor wanneer je niet kunt kiezen tussen Italiaans of Aziatisch, of gewoon op zoek bent naar een creatieve snack voor je volgende filmavond of feestje. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten tover je in een handomdraai deze smaakvolle hapjes op tafel, zonder de rommel van traditioneel frituren.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingrediënten:

 • Filodeeg
 • Pizza saus
 • Salami
 • Jonge kaas
 • Ui
 • Ei

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiden van Filodeeg: Begin met het voorzichtig nemen van 2 plakken filodeeg. Zorg dat het deeg op kamertemperatuur is om scheuren te voorkomen.
 2. Saus en Beleg: Spreid een dunne laag pizza saus uit in het midden van het filodeeg. De saus zorgt voor de kenmerkende pizza smaak.
 3. Salami Toevoegen: Leg daarop een paar plakken salami. De salami geeft de loempia’s een pittige en rijke smaak.
 4. Kaas: Snijd een stuk jonge kaas in stroken van ongeveer 1 cm dik en leg deze bovenop de salami. De kaas zal smelten en zorgen voor een heerlijke smeuïgheid.
 5. Ui: Snijd de ui in dunne reepjes en verdeel deze over de kaas voor een frisse crunch.
 6. Rol het Filodeeg: Vouw de zijkanten van het filodeeg naar binnen en rol het geheel stevig dicht. Zorg ervoor dat de vulling goed ingesloten is.
 7. Ei-Wash: Bestrijk de buitenkant van de loempia met gemixt ei. Dit zorgt voor een gouden glans en extra knapperigheid.
 8. Bakken in de Airfryer: Bak de pizza loempia’s op 200°C voor ongeveer 8 minuten in de Airfryer. Houd ze in de gaten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Deze Pizza Loempia’s zijn de perfecte combinatie van knapperig en hartig, met een smaak die zowel kinderen als volwassenen zal verrassen. Serveer ze met extra pizza saus voor het dippen, of geniet ervan zoals ze zijn. Een ding is zeker: deze snack zal snel een favoriet worden voor iedereen die van een goede twist op klassiekers houdt. Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!