Perfect hapje: krokante Old Amsterdam kaasvlinders uit de Airfryer

Maak je klaar voor een heerlijke traktatie die zowel eenvoudig als onweerstaanbaar is: Old Amsterdam Kaasvlinders, perfect bereid in de Airfryer. Deze krokante lekkernijen, gemaakt met slechts twee hoofdingrediënten, zijn de ideale snack voor bij de borrel, een verfijnde toevoeging aan je kaasplankje, of gewoonweg een smaakvol tussendoortje voor kaasliefhebbers. De rijke, volle smaak van Old Amsterdam kaas, gecombineerd met het knapperige bladerdeeg, maakt elke hap tot een ware smaaksensatie. Volg dit eenvoudige recept om in een handomdraai deze elegante kaasvlinders op tafel te toveren.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • Old Amsterdam kaas, geraspt

Bereidingswijze:

  1. Rol het bladerdeeg uit op een vlakke ondergrond.
  2. Strooi een royale laag geraspte Old Amsterdam kaas over het hele oppervlak van het bladerdeeg. Druk de kaas licht aan zodat het goed hecht aan het deeg.
  3. Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden, zodat je twee stroken krijgt.
  4. Rol beide stroken bladerdeeg vanaf de buitenkanten op naar het midden toe. Je krijgt dan twee rollen die elkaar in het midden ontmoeten. Zorg dat je stevig rolt voor een goede vorm.
  5. Snijd de dubbele rol in stukken van ongeveer 2 cm breed. Dit worden je kaasvlinders.
  6. Druk elk stukje licht plat met je hand of de achterkant van een mes om de vorm van een vlinder na te bootsen.
  7. Plaats de kaasvlinders in het mandje van de Airfryer. Zorg ervoor dat ze niet overlappen, zodat de hete lucht er goed omheen kan circuleren.
  8. Bak de kaasvlinders in de Airfryer op 200°C voor ongeveer 8 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Houd ze goed in de gaten, aangezien de exacte baktijd kan variëren afhankelijk van je Airfryer model.

Serveersuggestie: Serveer de warme Old Amsterdam Kaasvlinders direct uit de Airfryer voor de beste smaak en textuur. Ze zijn heerlijk op zichzelf of als onderdeel van een uitgebreide borrelplank, vergezeld van een selectie andere kazen, noten, en vruchten.

Geniet van deze eenvoudige, doch verfijnde snack die gegarandeerd indruk zal maken op je gasten of op een rustige avond thuis wat extra luxe biedt. Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!