Nutella-Banaanflappen met Hazelnoot uit de Airfryer

Verwen jezelf met een recept dat zowel eenvoudig als verrukkelijk is: Nutella-Banaanflappen met Hazelnoot uit de Airfryer. Dit dessert, perfect voor de zoetekauwen onder ons, combineert de romige rijkdom van Nutella met de natuurlijke zoetheid van banaan, allemaal omhuld in knapperig bladerdeeg. Voeg daar knapperige hazelnoten aan toe voor die extra bite, en je hebt een winnende combinatie die gegarandeerd iedereen zal bekoren. Ideaal voor een decadent ontbijt, een luxe snack of als afsluiting van een gezellig diner. En het beste? Dankzij de Airfryer is dit verwenmomentje snel en met minder vet te realiseren.

Bestel nu onze Airfryer kookboeken!De lekkerste Airfryer gerechten

10% korting speciaal voor jou met de code 'BOEK10'

Ingrediënten:

  • Plakjes bladerdeeg
  • Nutella
  • Banaan
  • Hazelnoten
  • 1 ei

Bereidingswijze:

  1. Begin door de plakjes bladerdeeg op je werkvlak klaar te leggen. Smeer één helft van elk bladerdeegplakje in met een royale laag Nutella.
  2. Snijd de banaan in dunne schijfjes en leg drie schijfjes banaan op de met Nutella ingesmeerde helft van elk bladerdeegplakje.
  3. Kruimel een handvol hazelnoten en strooi deze over de banaanschijfjes. Deze stap voegt een heerlijke crunch toe aan je banaanflappen.
  4. Vouw het bladerdeeg nu dicht over de vulling en druk de randen aan met een vork om de flap te sluiten en een mooie rand te creëren.
  5. Kluts het ei in een klein kommetje en bestrijk de bovenkant van elke banaanflap met dit geklutste ei. Dit zorgt voor een mooie gouden glans na het bakken.
  6. Plaats de banaanflappen in de Airfryer en bak ze gedurende 10 minuten op 200°C, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Haal de banaanflappen uit de Airfryer en garneer ze met een beetje gesmolten Nutella en extra stukjes hazelnoot voor die finishing touch.

Deze Nutella-Banaanflappen met Hazelnoot zijn een echte traktatie, warm uit de Airfryer het allerlekkerst. Serveer ze als luxe ontbijtverrassing, als onderdeel van een brunchbuffet, of als dessert met een bolletje vanille-ijs voor een extra speciale traktatie. Het is het soort recept dat bewijst dat heerlijke desserts niet ingewikkeld hoeven te zijn om te imponeren. Smakelijk eten!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Bestel nu onze Airfryer kookboeken!De lekkerste Airfryer gerechten

10% korting speciaal voor jou met de code 'BOEK10'