Zin in een tosti, maar dan met een smaakvolle Italiaanse twist? Deze Airfryer tosti met pesto, mozzarella en tomaat is precies wat je zoekt! Perfect als snelle lunch, een heerlijk tussendoortje, of zelfs als een lichte avondmaaltijd. Met slechts een paar ingrediƫnten maak je in een mum van tijd een knapperige, smaakvolle tosti waar iedereen van zal smullen.
Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!
Ingrediƫnten
ā¢ 2 witte boterhammen
ā¢ 2 eetlepels pesto
ā¢ 1 bol mozzarella
ā¢ 1 tomaat
ā¢ Boter
Bereidingswijze
- Besmeer Ć©Ć©n kant van beide boterhammen rijkelijk met pesto voor een heerlijke Italiaanse smaak.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze over Ć©Ć©n van de boterhammen.
- Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op de mozzarella. Zorg ervoor dat de ingrediƫnten gelijkmatig verdeeld zijn.
- Leg de tweede boterham met de pestokant naar beneden op de belegde boterham, zodat je een sandwich vormt.
- Smeer de buitenkant van beide boterhammen in met een dun laagje boter. Dit zorgt voor een mooie, goudbruine kleur en extra knapperigheid.
- Leg de tosti voorzichtig in de Airfryer en bak deze 8 minuten op 200 graden Celsius. Halverwege kun je de tosti omdraaien voor een gelijkmatig resultaat.
- Haal de tosti uit de Airfryer, snijd hem doormidden en serveer direct. Eet smakelijk!
Tip
Liever een extra twist? Voeg wat plakjes prosciutto of een handje verse rucola toe voor extra smaak. Of serveer met een dip van balsamico-crĆØme voor een verfijnde touch. Buon appetito!