Haal Italië in huis met de lekkerste Bruschetta uit de Airfryer

De traditionele Bruschetta kent zijn oorsprong uit Italië en wordt meestal geserveerd als voor of bijgerecht. Maar dit lekkere hapje kan ook heel goed voor de lunch of de lekkere trek. Bruschetta kent vele variaties, maar de versie die wij maken is met tomaten en mozzarella en natuurlijk uit de Airfryer!

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingredienten

• half groot afbak stokbrood
• 3 tomaten, zaad verwijderd en in stukjes gesneden
• 1 ui, fijngesneden
• 1 grote teen knoflook, geperst
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• peper & zout
• 1 eetlepel olijfolie
• handje geraspte mozzarella

Bereidingswijze

• Bak het stokbrood voor circa 5 minuten op 180 graden en laat deze afkoelen.
• Meng de tomaat samen met de ui, knoflook, Italiaanse kruiden en olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
• Snijd het stokbrood diagonaal in zodat je wat grotere sneden krijgt.
• Verdeel het mengsel gelijkmatig over de sneden stokbrood en verdeel daar overheen de mozzarella
• Bak de bruschetta voor circa 6 minuten op 180 graden in een voorverwarmde Airfryer

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!