Maak je klaar om te genieten van een heerlijk, knapperig chocoladebrood dat in slechts een paar minuten in de Airfryer wordt bereid. Met slechts drie ingrediƫnten zet je een zoete lekkernij op tafel die perfect is als dessert, tussendoortje of traktatie bij de koffie. Dit recept is zo eenvoudig dat zelfs beginnende bakkers het zonder moeite kunnen maken!
10% korting speciaal voor jou met de code 'BOEK10'
Ingrediƫnten
ā¢ 4 plakjes bladerdeeg
ā¢ 1 grote reep melkchocolade
ā¢ 1 ei
Bereidingswijze
- Leg de 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar op een schoon werkblad en druk de randen stevig tegen elkaar, zodat je Ć©Ć©n groot vel krijgt.
- Plaats de reep melkchocolade in het midden van het bladerdeeg.
- Snijd het bladerdeeg vanaf de zijkanten in stroken van ongeveer 1,5 cm breed, tot aan de rand van de chocolade.
- Vouw de stroken Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n diagonaal over elkaar heen, zodat een vlecht ontstaat en de chocolade volledig wordt ingepakt.
- Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een mooie, goudbruine kleur.
- Plaats het gevlochten brood voorzichtig in de Airfryer en bak het 12 minuten op 180 graden Celsius tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.
- Laat het brood een paar minuten afkoelen voordat je het serveert. Geniet ervan!
Tip
Voor een extra feestelijke touch kun je het brood na het bakken bestuiven met poedersuiker of serveren met een bolletje vanille-ijs. Zo wordt het een dessert om nooit te vergeten!