Hoe maak je perfecte kip in de Airfryer?

Wij krijgen vaak de vraag hoe je het beste kip maakt in de Airfryer. Dit verschilt natuurlijk sterk met welk onderdeel je van de kip gebruikt. Zo hebben kipkluifjes, kippenpoten, kipfilet, kippenvleugels en een hele kip allemaal een andere garing. Wij leggen jouw in dit artikel uit hoe jij kip het beste bereidt in jouw Airfryer.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Als je op zoek bent naar meer heerlijke gerechten uit de Airfryer, bekijk dan ook eens onze Airfryer kookboeken!

Hele kip in Airfryer
Veel mensen durven dit niet aan maar een hele kip kun je prima in de Airfryer bereiden. Dankzij de luchtcirculatie van het apparaat krijg je een perfecte garing met als resultaat een sappig kipje.

1. Marineer de kip eerst naar eigen smaak. Wij houden ervan om een mengsel te maken van 2el ketjap, 1tl sambal, 2el honing en een beetje olie. Smeer hier de buitenkant van de kip mee in.

2. Verwarm vervolgens de Airfryer voor op 180 graden en bereidt de kip in 30 -40 minuten. Smeer de kip om de 7 minuten even in met de marinade.

 

Kippenpoten uit de Airfryer
Kippenpoten komen keer op keer perfect uit de Airfryer…sappig mals en krokant van buiten. Kippenpoten hebben natuurlijk een andere garing dan een hele kip. Voor de rest kun je gewoon losgaan met jouw eigen marinade.

Wij vinden het lekker om van 3el bbq saus, 3 teentjes knoflook, peper, zout 1tl kerrie poeder, 1tl paprika poeder en 2el arachnid olie een marinade te maken. Marineer de kippenpoten minimaal 1 uur in een zak voordat je ze in de Airfryer bereidt.

Bak de kippenpoten op 200 graden in de Airfryer, ongeveer 25 minuten lang.

Kipkluifjes Airfryer

Kipkluifjes uit de Airfryer staan binnen mum van tijd op tafel. Ze zijn een stuk kleiner dan een hele kip of poten. Daarom zijn ze ook perfecte borrelsnacks. Marineer ze geheel naar eigen smaak en tover ze in korte tijd op tafel.

Je hebt kipkluifjes uit de diepvries of je vind ze rauw in het koelvak. Wij vinden de verse het lekkerste omdat je deze zelf kunt marineren. Hou er wel rekening mee dat rauwe kipkluifjes uit de Airfryer een langere bereidingstijd hebben dan kipkluifjes uit de vriezer.

Verwarm jouw Airfryer voor op 200 graden en bak de kipkluifjes 5 minuten lang, zet de Airfryer vervolgens op 180 graden en bak ze nog eens 4 minuten. Klaar is kees!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Bestel nu onze Airfryer kookboeken!De lekkerste Airfryer gerechten

10% korting speciaal voor jou met de code 'BOEK10'