Gevulde Kipfilet met Pesto, Chorizo, Mozzarella en Kipkruiden uit de Airfryer!

In dit heerlijke recept ontdek je hoe je sappige kipfilets kunt bereiden, gevuld met een verrukkelijke combinatie van groene pesto, pittige chorizo en romige mozzarella. Dit gerecht is niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar het smaakt ook alsof het rechtstreeks uit een restaurant komt. En het beste van alles is dat je het kunt bereiden in de Airfryer voor een knapperig exterieur en een perfecte garing van de kip. Met een bereidingstijd van slechts 17 minuten op 200 graden Celsius, is dit een ideale keuze voor een doordeweekse maaltijd die indruk zal maken op je smaakpapillen. Laten we aan de slag gaan en genieten van deze overheerlijke gevulde kipfilet!

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingrediënten:

  • 2 grote kipfilets
  • 2 eetlepels groene of rode pesto
  • 50 gram chorizo, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram mozzarella, in plakjes gesneden
  • 1 theelepel kipkruiden
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd elke kipfilet voorzichtig horizontaal in, zonder deze helemaal door te snijden, zodat je een zakje kunt maken voor de vulling. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om de vulling erin te stoppen.
  2. Vul elke kipfilet met een eetlepel groene pesto, plakjes chorizo en plakjes mozzarella. Druk de vulling voorzichtig aan zodat het goed in de kipfilet blijft zitten.
  3. Breng de kipfilets op smaak met kipkruiden.
  4. Voorverwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius.
  5. Plaats de gevulde kipfilets in de Airfryer-mand. Als je wilt, kun je de mand licht invetten met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen.
  6. Bak de gevulde kipfilets in de Airfryer gedurende 17 minuten op 200 graden Celsius. Halverwege de baktijd kun je de kipfilets omdraaien voor gelijkmatige gaarheid.
  7. Controleer of de kip gaar is door een thermometer in het dikste deel te steken. De interne temperatuur moet minstens 75 graden Celsius zijn.
  8. Haal de gevulde kipfilets uit de Airfryer en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
  9. Serveer de heerlijke gevulde kipfilets met bijgerechten naar keuze, zoals een frisse salade, gestoomde groenten of aardappelpuree.

Geniet van deze smaakvolle gevulde kipfilet met pesto, chorizo, mozzarella en kipkruiden, bereid in de Airfryer!

Bekijk de video hieronder:

 

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!