Geniet van een smakelijk gerecht met een knapperig Turks brood gevuld met heerlijk gekruide kipshoarma en groenten. Dit eenvoudige en snelle recept is ideaal voor een lunch of diner, met een perfecte balans van smaken en texturen.
Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!
Ingrediënten
- 2 afbak Turkse broodjes
- 200 g kipshoarma
- Shoarmakruiden
- 1 paprika, in blokjes gesneden
- 3 champignons, in plakjes gesneden
- Geraspte kaas
- Verse peterselie
- Salade
- Rode ui, in ringen gesneden
- Tomaat, in stukjes gesneden
- Knoflooksaus
Bereidingswijze
- Bak de Turkse broodjes 4 minuten in de Airfryer op 200°C.
- Kruid de kipshoarma met de shoarmakruiden en voeg de gesneden champignons en paprika toe.
- Leg de kipshoarma en groenten in de Airfryer en bak dit 10 minuten op 180°C.
- Snijd de Turkse broodjes doormidden en verwijder een deel van het zachte brood aan de binnenkant.
- Vul de uitgeholde broodjes met de gebakken kipshoarma en groenten.
- Strooi geraspte kaas en peterselie over de vulling en bak de broodjes nog eens 4 minuten op 200°C in de Airfryer.
- Haal de broodjes eruit en voeg wat salade, rode ui, en stukjes tomaat toe.
- Maak het af met een flinke scheut knoflooksaus.