Een keertje wat anders: Boerenkool cake uit de Airfryer!

Als de bladeren van de bomen vallen en de dagen korter worden, is er niets troostrijker dan de rijke, hartige smaken van boerenkool gecombineerd met spek en rookworst, allemaal samengebracht in een heerlijke cake. Onze Boerenkoolcake is een unieke twist op de traditionele Nederlandse pot, een gerecht dat zowel als hoofdmaaltijd kan dienen of kan schitteren als een opvallend bijgerecht tijdens diners. Dit recept transformeert eenvoudige ingrediënten in een ware delicatesse, perfect voor koude avonden!

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingrediënten:

 • 1 kg boerenkool kant-en-klaar of maak het zelf klaar
 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 1 zak spekjes
 • 1 rechte rookworst
 • Cakevorm
 • Bakspray

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiding: Verwarm je Airfryer voor op 180°C. Gebruik de bakspray om de binnenkant van de cakevorm licht in te vetten.
 2. Bladerdeeg: Bekleed de bodem en de zijkanten van de cakevorm zorgvuldig met het bladerdeeg. Laat wat deeg over de rand hangen zodat je de cake later kunt afdekken.
 3. Spekjes Bakken: Bak de spekjes in een pan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
 4. Boerenkool Bereiden: Meng de kant-en-klare boerenkool met de gebakken spekjes.
 5. Assemblage: Vul de met bladerdeeg beklede cakevorm voor de helft met het boerenkool-spekmengsel. Leg de rookworst in het midden en vul vervolgens de cakevorm verder met boerenkool.
 6. Afdekken: Dek de vulling af met de resterende bladerdeeg. Druk de randen samen om de vulling te verzegelen.
 7. Bakken: Bak de boerenkoolcake in de voorverwarmde Airfryer voor ongeveer 25 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.

Serveertip:

Serveer je boerenkoolcake warm uit de Airfryer, gesneden in dikke plakken. Deze smakelijke traktatie gaat uitstekend samen met een robuuste mosterd of een lichte salade voor een compleet maaltijd. Geniet van de diepe, rokerige smaken en de heerlijke textuur van deze winterse delicatesse!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!