Deze restaurant-waardige Chicken Tikka uit de Airfryer moet je gemaakt hebben!

Breng de smaken van een Indiaas restaurant naar je eigen keuken met deze heerlijke Chicken Tikka uit de airfryer! Mals en kruidig met een lichte rooksmaak – deze tikka is perfect voor een gezellige avond thuis of een etentje met vrienden. Door de marinade met specerijen en romige yoghurt krijgt de kip een rijke smaak die gegarandeerd indruk maakt. Het mooiste? Met de airfryer bereik je dezelfde knapperige textuur zonder olie te frituren. Laat je verrassen door deze authentieke en smaakvolle Chicken Tikka, klaar in een handomdraai!

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingrediënten

Kip

  • 500 gram kipfilet, zonder bot, in stukjes van 5 cm gesneden

Marinade

  • 5 eetlepels hangop (uitgelekte yoghurt)
  • ⅛ theelepel kurkumapoeder
  • 5 theelepels Kashmiri chili poeder (voor de kleur en milde smaak)
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel garam masala
  • ½ theelepel javitri poeder (gemalen foelie)
  • ½ theelepel kasuri methi (geroosterde fenegriekblaadjes, fijn gemalen)
  • 1 theelepel + een snufje zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel gember-knoflookpasta
  • Een snufje rode voedingskleurstof (optioneel, voor kleur)
  • 3 eetlepels plantaardige olie

Overige Ingrediënten

  • 1 eetlepel gesmolten boter voor het bestrijken

Bereidingswijze

  1. Hangop Bereiden
    Maak de hangop door yoghurt uit te laten lekken in een doek of zeef zodat het overtollige vocht eruit loopt. Dit kan 1,5 tot 2 uur duren, dus begin hier op tijd mee.
  2. Kip Voorbereiden
    Was de kipfilets en dep ze droog. Snijd de filets in tikka-stukjes van ongeveer 5 cm.
  3. Marineren
    Meng in een grote kom de hangop, kurkuma, Kashmiri chilipoeder, komijnpoeder, garam masala, javitri poeder, kasuri methi, zout, citroensap, gember-knoflookpasta en rode kleurstof (indien gewenst). Voeg de olie toe en meng alles tot een gladde marinade. Doe de kip in de kom en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is met de marinade. Zet het gemarineerde vlees minimaal 3-4 uur in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
  4. Skewers Voorbereiden
    Week ondertussen de houten spiesjes minimaal 30 minuten in water om te voorkomen dat ze verbranden in de airfryer.
  5. Airfryen van de Tikka
    Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (ongeveer 30 minuten). Rijg daarna de kip aan de spiesjes, ongeveer vier stukjes per spies.
  6. Airfryer Voorbereiden
    Haal het mandje uit de airfryer en bestrijk het licht met olie om te voorkomen dat de kip blijft plakken. Plaats de spiesjes in het mandje, naast elkaar.
  7. Koken in de Airfryer
    Zet de airfryer op de kip-stand, meestal 180 °C, en stel de tijd in op 20 minuten. Halverwege de baktijd (na 10 minuten) pauzeer je de airfryer en bestrijk je de tikkastukjes met gesmolten boter voor extra smaak en een mooie glans. Plaats het mandje terug en laat de kip nog eens 10 minuten verder garen.
  8. Serveren
    Haal de Chicken Tikka spiesjes uit de airfryer en serveer ze direct, bijvoorbeeld met naanbrood, muntchutney of een frisse salade.

Geniet van je zelfgemaakte Chicken Tikka!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!