Knapperige Airfryer Granola met Zaden & Honing

Wist je dat je granola heel eenvoudig zelf kunt maken in de airfryer? Deze notenvrije versie is rijk aan zaden en perfect als voedzaam ontbijt of tussendoortje. Dankzij de combinatie van honing, kokosolie en kaneel krijgt het een heerlijke geur en smaak. Helemaal zelf samen te stellen naar jouw wensen!

Airfryer Boek 1 Airfryer Boek 2 Airfryer Boek 3

2 + 1 gratis Airfryer kookboek aanbieding

Haal drie van onze beste Airfryer kookboeken tegelijk in huis!
Bestel nu Simpele Airfryer Gerechten deel 1 en 2 en ontvang deel 3 helemaal GRATIS! Samen goed voor meer dan 150 heerlijke recepten, bomvol tips en inspiratie.

Bekijk Bundel

Ingrediënten:
100 g havervlokken (zowel fijne als grove vlokken kunnen)
45 g pompoenpitten
45 g zonnebloempitten
3 eetlepels honing (± 60 g)
3 eetlepels gesmolten kokosolie (± 45 ml)
1 eetlepel lijnzaad (± 10 g)
1 eetlepel chiazaad (± 10 g)
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel vanille-extract
1/4 theelepel zout

Accessoires:

Airfryer bakplaat of andere bakvorm ( Te koop op Airfryertotaal.nl)

Bereiding:
1. Haal het mandje of rooster uit de airfryer en doe alle ingrediënten rechtstreeks in het bakgedeelte. Roer goed door en druk het mengsel lichtjes aan.
2. Verwarm de airfryer op 175°C en bak de granola in 15 minuten goudbruin. Schep halverwege voorzichtig om en druk opnieuw aan voor extra clusters.
3. Laat daarna de granola op een met bakpapier beklede bakplaat volledig afkoelen op kamertemperatuur, minstens 6 uur of tot de volgende ochtend.
4. Breek in stukjes en bewaar in een luchtdichte pot. Zo blijft je granola tot wel een maand lekker krokant.

Lekker met wat yoghurt, kwark of als topping op smoothie bowls. Zin in variatie? Voeg stukjes pure chocolade, gedroogd fruit of kokosrasp toe na het afkoelen!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!