Help! Moet ik mijn Airfryer voorverwarmen?? Hierbij het verlossende antwoord!

De nieuwste modellen Airfryers hoeven in principe niet voorverwarmd te worden. Toch merken wij in de praktijk dat voorverwarmen soms wel nodig is. We zien het vooral bij producten die relatief kort in de Airfryer moeten zoals afbakbroodjes, frikandellen, aardappelkroketjes, diepvries patat. Bij voorverwarmen merken wij dat de producten er veel beter en krokanter uitkomen.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Philips zelf geeft aan de nieuwste Airfryer niet te hoeven voorverwarmen, in praktijk laat dit toch anders blijken. Vaak hoef je de Airfryer slechts enkele minuten voor te verwarmen, dit scheelt al echt een hoop. Vele andere blogs en consumenten met veel praktijkervaring delen deze mening met ons.

Een Airfryer voorverwarmen kan ook handig zijn wanneer je bijvoorbeeld producten met geraspte kaas in de Airfryer bereidt. Zo smelt de kaas direct vast en gaat het niet rondvliegen in de Airfryer, met alle gevolgen van dien(Airfryer schoonmaken).

Veel Airfryer producten uit de supermarkt baseren de bereidingstijd op een voorverwarme Airfryer, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer je dan niet voorverwarmd zul je enkele minuten op bereidingstijd moeten optellen.

Toch zijn er ook producten die zich beter met een koude start laten bereiden. Eieren koken in de Airfryer doe je in een niet-voorverwarmde-Airfryer.

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!