Speklappen uit de Airfryer.. perfecte bereiding en minder vet!

De Airfryer is een apparaat dat ervoor zorgt dat je minder vet kunt eten. Het vervangt niet alleen de frituur, maar ook de oven en in sommige gevallen zelfs de pan op het fornuis. Wanneer je vet vlees bakt in de Airfryer zie je na bereiding hoeveel vet eruit is gelopen onderin de bak. Speklappen uit de Airfryer zijn heerlijk krokant en minder vet dan uit de reguliere pan.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Speklappen bevatten natuurlijk een heleboel vet en dit gaat er allemaal uitlopen wanneer je dit in een Airfryer bereidt. Het gevaar met speklapjes in een Airfryer is wel dat het vet tegen de verwarmingselementen spettert. Hierdoor kan een Airfryer behoorlijk gaan roken. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een Airfryer spatdeksel (klik om te kopen) of jouw Airfryer gewoon even buiten neerzetten. Ook is het belangrijk om na bereiding van vet voedsel jouw Airfryer altijd schoon te maken. Dit doet de levensduur van jouw Airfryer alleen maar ten goede.

Ingredienten

Speklappen
Kruiden naar eigen smaak

Bereidingswijze

Marineer de speklappen
Bak de speklappen 10 – 15 minuten op 180 graden in de Airfryer

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!