Kip net zo krokant als uit de frituur: Crispy honing-knoflook Chicken Wings uit de Airfryer

Wist je dat er een klein geheimpje bestaat waardoor je kip uit de Airfryer net zo krokant wordt als uit de ouderwetse frituurpan? En wij leggen dit geheimpje (LEES: aardappelzetmeel) graag aan jullie uit! Vandaag laten we zien hoe je heerlijke zoete kippetjes met een knoflooksmaak in een knapperig jasje maakt.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingredienten

• 500 gram chicken wings
• aardappelzetmeel
• margarine
• 5 tenen knoflook
• honing
• kipkruiden

Bereidingswijze

1. Dep de chicken wings droog en doe ze in een grote kom.
2. kruid de chicken wings met kipkruiden
3. Voeg een flinke hoeveelheid aardappelzetmeel aan de chickenwings en bedek de kippetjes volledig met aardappelzetmeel. Doe dit eventueel met een siliconen tang zodat het meel niet aan je handen blijft plakken.
4. Schud overtollig aardappelzetmeel van de chicken wings en bak ze in een voorverwarmde Airfryer op 185 graden voor circa 15 minuten.
5. Haal de chicken wings pas uit de Airfryer als ze allemaal droog en krokant gebakken zijn.

We gaan nu de marinade maken:

1. Breng een klontje (circa 20 gram) margarine langzaam aan de kook
2. Pers de knoflook en voeg deze toe.
3. Voeg circa 2 flinke eetlepels honing toe en laat de marinade voor circa 5 minuten op laag vuur inkoken.
4. Verdeel de marinade over de chicken wings en bak deze nogmaals voorverwarmd voor circa 4 minuten op 185 graden.

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!