Zoete aardappelchips maak je eenvoudig in de Airfryer

Zoete aardappelen zijn een gezond alternatief voor gewone aardappelen. Zoete aardappelen zijn bronnen van vitamine A en kalium. Daarnaast bevatten ze veel vezels. Kortom: Perfect voor een lekker en verantwoord snackmoment. In dit recept laten we zien hoe je zoete aardappel chips maakt.

Airfryer accessoires

Ingredienten

• 2 zoete aardappelen
• olijfolie
• 1 theelepel kaneel (optioneel)
• zeezout & peper of andere lekkere kruiden

Bereidingswijze

• Snijd de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Eventueel kan je dit met een mandoline of keukenmachine doen.
• Week de zoete aardappelschijfjes voor circa 30 minuten in koud water.
• Giet ze af en dep ze droog. Herhaal dit meerdere keren tot het helemaal droog. Deze stap is belangrijk om knapperige chips te garanderen.
• Meng de plakjes zoete aardappel met een beetje olijfolie, zout & peper en kaneel.
• Als je een kleine Airfryer hebt, kan je de chips beter in meerder porties bakken.
• Bak de zoete aardappel chips voor circa 20 minuten op 200 graden en schud de chips tijdens het bakproces een aantal keer door.
Als de zoete aardappel chips nog niet krokant is, bak je ze wat langer.

Airfryer kookboeken