Verse kipkluifjes in de Airfryer bereiden

Rauwe kipkluifjes in de Airfryer klaarmaken kan zonder enig probleem. Toch krijgen wij de vraag , hoe je kipkluifjes in de Airfryer klaarmaakt, wekelijks in onze inbox binnen. In dit artikel laten wij heel simpel zien hoe je dit klaarmaakt en wat de bereidingstijd is.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Verschillende soort kipkluifjes voor in de Airfryer?

In de verschillende supermarkten liggen allerlei soorten kipkluifjes. Ingevroren in zakken en vers bij de koelafdeling. De diepgevroren variant is meestal al geheel voorgegaard en deze hoef je slechts alleen op te warmen in de Airfryer. De verse, rauwe, kipkluifjes hebben uiteraard een langere bereidingstijd nodig.

Je kunt ook ongekruide rauwe kipkluifjes kopen om deze vervolgens zelf te marineren naar eigen smaak. Dit is natuurlijk het lekkerste maar ook het meeste werk. Klik hier voor een aantal lekkere kip marinades.

Bereiding verse kipkluifjes Airfryer

Wij verwarmen onze Airfryer bijna nooit voor en dat doen we bij de bereiding van de kipkluifjes ook niet. Schep de gemarineerde verse kipkluifjes in de mand van de Airfryer en zet deze op 180 graden. Bak de kluifjes tussen de 12 en 14 minuten af. Wanneer je er veel tegelijk klaarmaakt is het handig om ze tussendoor even om te schudden voor een gelijkmatigere bereiding.

Om jouw Airfryer schoner te houden kun je er ook voor kiezen om een laagje bakpapier onder de kipkluifjes te leggen. Zo blijft het apparaat een stuk schoner en scheelt dit weer afwassen.

Bekijk hieronder nog een handige “lifehack” om kipkluifjes nog beter te bereiden in een Airfryer.

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!