Verfrissende Blueberry Citroen Cake: Een Zomerfeestje Uit de Airfryer

Stel je voor: een luchtige cake, doordrenkt met de frisse smaak van citroen en de zoete sappigheid van verse bosbessen. Klinkt verleidelijk, toch? Deze Blueberry Lemon Cake is precies wat je nodig hebt om jezelf (en je gasten) te trakteren op een stukje zomerse hemel. En het beste nieuws? Je kunt deze heerlijke cake eenvoudig maken in je airfryer!

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingrediënten

  • 1 cup (125g) bloem
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels plantaardige olie of gesmolten boter
  • 7 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 cup verse bosbessen
  • 5 eetlepels volle melk
  • 1/4 theelepel zout (pas aan naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  2. Voeg de eieren, plantaardige olie of gesmolten boter, vanille-extract, citroensap en melk toe aan de droge ingrediënten. Roer tot alles goed gemengd is.
  3. Voeg voorzichtig de verse bosbessen toe en meng deze lichtjes door het beslag, zodat de bosbessen heel blijven.
  4. Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm die in je airfryer past.
  5. Verwarm de airfryer voor op 170°C. Plaats de bakvorm in de airfryer en bak de cake 40-45 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  6. Laat de cake iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Geniet van een stukje heerlijke Blueberry Lemon Cake, perfect bij een kop thee of als zomerse traktatie!

 

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!