Kroket in de Airfryer: Diepvries of oven kroketten?

De Airfryer blijft nog steeds in populairiteit winnen, want de massa begint er nu pas achter te komen hoe handig dit keukenapparaat is. De meeste mensen schaffen een Airfryer in eerste instantie aan om friet en snacks, zoals kroketten in de airfryer te bereiden. Dit is gezonder dan wanneer je friet en snacks in een gewone frituurpan zou bereiden. Het resultaat is net zo lekker, al kan dit erg verschillen per merk en het type kroket. Je hebt de gewone diepvries frituur kroketten en je hebt speciale oven kroketten. Welke zijn het beste en zijn ze allemaal geschikt? Lees er alles over in dit artikel!

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Diepvries (frituur) kroket uit de Airfryer

In tegenstelling tot diepvries frituur friet, frituur frikandellen en andere frituur snacks komen frituur kroketten moeilijker uit de Airfryer. Dit komt omdat er bijkroketten voor in de frituur minder paneermeel omheen zit. In heet olie schroeit dit snel dicht, maar in de Airfryer loop je de kans dat de inhoud er een beetje uitloopt. Daarnaast krijgen diepvries kroketten in de Airfryer geen mooi kleurtje wat wel gebeurd in de frituurpan.

Toch kun je diepvries wel bereiden in de Airfryer maar verwacht niet het beste uiterlijke resultaat, de smaak daarentegen zal prima zijn. Gewone frituur kroketten bak je in de Airfryer op 200 graden 8 – 10 minuten.

Er zijn verschillende merken diepvries frituur kroketten, welke allemaal in de Airfryer kunnen. Je hebt de goedkope Albert Heijn Basic kroketten of de Jumbo huismerk kroketten. Deze zijn een stuk goedkoper. Maar je kunt ook voor Mora of van Dobben kiezen, dit is het wat duurdere segment. Wanneer je voor het laatste kies raden wij jou aan om oven/airfryer kroketten te kopen. Deze zijn vrijwel net zo duur als het dure segment frituur kroketten.

Oven en Airfryer kroketten

Met de komst van de Airfryer zijn voedingsfabrikanten steeds meer gaan inspelen op dit wonderlijke apparaat. In de supermarkt zie je op de diepvries afdeling nu friet en allerlei snacks speciaal voor de Airfryer liggen. Uiteindelijk zijn dit gewoon ovenproducten, maar je ziet nu ook de Airfryer bereidingstijd op de verpakkingen staan. Ook de Airfryer kroketten zijn nu dus beschikbaar in de supermarkt.

De kroket voor in de airfryer heeft al een bruin kleurtje en bevat in de korst iets meer vet. Hierdoor bakt deze beter in de Airfryer. Het resultaat is een prachtige donkergekleurde en knapperige kroket. Zowel huismerken als premium merken bieden Airfryer kroketten aan, soms heet het gewoon een oven kroket.

Albert Heijn heeft huismerk ovenkroketten welke erg goed uit de Airfryer test komen. Die van Jumbo staan ook zeker in de top 5 en van Dobben heeft nu ook een speciale Airfryer kroket. Laatsgenoemde is een kroket met een robuustere vulling voor de echte liefhebber.

Airfryer kroketten test

Pim van Frituurgezond.nl heeft onlangs een test gedaan met diverse kroketten in de Airfryer. Bekijk hieronder het informatieve filmpje!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Bestel nu onze Airfryer kookboeken!De lekkerste Airfryer gerechten

10% korting speciaal voor jou met de code 'BOEK10'