De loempia is een oosterse snack welke is gemaakt van dun (filo)deeg en gevuld is met allerlei ingrediƫnten. De loempia kan zowel vegetarisch als met vlees gemaakt worden. Daarnaast kun je de loempia in de supermarkt ook kant en klaar kopen, in kleine Vietnamese vorm of in grote maaltijd loempia vorm.
Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!
Er zijn ook speciale Airfryer loempia’s, deze kunnen zowel in de oven als in de Airfryer. Ook kunnen loempia’s die bedoelt zijn voor de frituurpan ook in de Airfryer. Vaak is het dan wel nodig om ze lichtjes in te smeren met wat olie. De grote bevroren loempia’s gaan gemiddeld 17 minuten op 200 graden in de Airfryer.
Maar zelf loempia’s maken is nog lekkerder, gezonder en leuker! Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om zelf loempia’s te rollen voor in de Airfryer.
Benodigdheden:
- paprika
- ui
- 150 gram prei
- teentje knoflook
- handjevol taugƩ
- 2 eetlepels ketjap manis
- peper en zout naar smaak
- Kip of ham(optioneel)
- 8 velletjes filodeeg
Bereiding:
- Snij alle groenten fijn.
- Bak de ui en knoflook even aan in een de pan.
- Voeg na 2 minuten de paprika en prei toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
- Voeg nu de taugƩ en ketjap toe en haal de pan na 2 minuten van het vuur af.
- Leg de loempia vellen plat op de snijplank.
- Schep 2 – 3 lepels toe aan elk velletje en rol ze op.
- Vouw de zijkanten dicht. Sluit de randen af met een beetje water.
- Bak de loempia’s op 200 graden in 8 minuten bruin.