Gek op frikandellen? Dan moet je de frikandel quiche eens geprobeerd hebben!

Ben je op zoek naar een creatief en hartig gerecht dat gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert? Dan is deze Airfryer frikandel quiche het perfecte recept voor jou! Dit gerecht combineert de geliefde smaak van klassieke frikandellen met het krokante en boterachtige van bladerdeeg, resulterend in een verrassende en heerlijke traktatie. Of je nu een gezellige avond plant met vrienden, een uniek gerecht zoekt voor een feestje, of gewoon iets nieuws en spannends wilt proberen in de keuken, deze quiche zal zeker in de smaak vallen. Het is eenvoudig te bereiden met een handvol ingrediënten en de magie van je Airfryer. Laten we dus snel aan de slag gaan met dit eenvoudige, maar indrukwekkende recept!

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingrediënten:

 • 5 Airfryer frikandellen
 • 5 plakken bladerdeeg
 • Curry ketchup
 • Springvorm (bijvoorbeeld 24 cm diameter)

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiden van de Springvorm: Begin met het voorverwarmen van je Airfryer op 200 graden Celsius. Vet de springvorm licht in met boter of een bakspray om te voorkomen dat het bladerdeeg aan de vorm blijft plakken.
 2. Bladerdeeg in de Vorm: Leg de plakken bladerdeeg in de springvorm. Zorg ervoor dat de hele bodem en de zijkanten bedekt zijn. Het is prima als de plakken elkaar iets overlappen; druk ze zachtjes aan om ze te verbinden.
 3. Frikandellen Voorbereiden: Snijd de frikandellen in stukken zodat ze in de springvorm passen.
 4. Assemblage: Verdeel de stukjes frikandel gelijkmatig over het bladerdeeg in de springvorm. Drizzle er daarna een royale hoeveelheid curry ketchup overheen voor wat extra smaak.
 5. Afwerken met Bladerdeeg: Snijd de overgebleven bladerdeeg in lange reepjes en leg deze over de quiche voor een mooi patroon.
 6. Bakken: Plaats de springvorm in de Airfryer en bak de quiche 12 minuten op 200 graden Celsius, of tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
 7. Serveren: Haal de quiche uit de Airfryer en laat het een paar minuten afkoelen. Verwijder daarna voorzichtig de rand van de springvorm. Snijd de quiche in punten en serveer warm.

Geniet van je unieke en hartige Airfryer frikandel quiche!

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!