Gezond en koolhydraat-arm: Varkenshaas in kerrie roomsaus uit de Airfryer

Varkensvlees wordt vaak gezien als ongezond. Toch hoeft varkensvlees niet minder gezond te zijn dan kip, kalkoen of rundvlees. Varkenshaas is namelijk mager vlees en bevat veel eiwit, vitamines, ijzer en zink. Je kan dit heerlijke maaltje zo opeten of samen met rijst, pasta of aardappelen.

Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!

Ingredienten

• varkenshaas
• 100 milliliter kookroom (eventueel light variant)
• 150 gram kastanjechampignons
• 1 ui
• eetlepel kerriepoeder
• peper en zout

Bereidingswijze

1. Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout of andere vleeskruiden.
2. Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes
3. Bak de varkenshaas op de bakplaat in een voorverwarmde Airfryer voor circa 17 minuten op 180 graden.
4. meng in de tussentijd de kookroom met de kerriepoeder, peper en zout en/of andere lekkere kruiden en zet apart.
5. Haal de Varkenshaas uit de Airfryer, wikkel in aluminiumfolie en zet apart.
6. Bak de champignons en ui samen met de kookroom voor circa 6 minuten op 180 graden.

Ben je op zoek naar meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk onze kookboeken
Zin in wat lekkers?De lekkerste Airfryer gerechten

Bekijk onze kookboeken voor simpele maar heerlijke Airfryer gerechten, voor ieder wat wils!